Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Wrapy z wereszczaką

Potrzebne składniki:

Kiełbasę zalej wodą oraz piwem i gotuj na wolnym ogniu do momentu wrzenia. Posiekaną drobno cebulę podsmaż w głębokim rondlu na smalcu, następnie dodaj do niej wywar, w którym gotowała się kiełbasa, i gotuj na małym ogniu przez 20 min. Po tym czasie wszystko dokładnie zmiksuj na gładką masę. Z mąki i masła przygotuj zasmażkę, dodaj do niej pół szklanki zmiksowanego wywaru, całość wymieszaj ze sobą i dodaj ponownie do zmiksowanej cebuli. Dopraw octem, cukrem, pieprzem, solą oraz papryką. Wszystko podgrzej i dodaj pokrojoną w plastry kiełbasę. Gotową kiełbasę wyłóż na tortillę, zawiń ją, posyp startym serem, wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 170°C przez około 10 min, aż ser się rozpuści.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *