Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Szaszłyki

Potrzebne składniki:

Mięso pokrój w mniej więcej równą kostkę, posyp przyprawami, skrop olejem i odstaw na kilka godzin. Paprykę i ananasa pokrój w kwadraty, w cebuli oddziel warstwy. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian mięso z warzywami. Całość posmaruj olejem.

Paprykę podziel na mniejsze kawałki. Cukinię pokrój w około centymetrowe plastry. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian: pomidorka, paprykę, pieczarkę, cukinię. Gotowe szaszłyki posyp ziołami prowansalskimi i polej odrobiną oleju. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.

Składniki na szaszłyki warzywne:

  • pomidorki koktajlowe
  • 1 papryka żółta
  • pieczarki
  • cukinia
  • zioła prowansalskie
  • olej uniwersalny Lewiatan

Gotowe szaszłyki podawaj z ulubioną sałatką.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *