Proste, szybkie i super smaczne! Sprawdźcie jak przygotować ślimaczki z ciasta francuskiego, które świetnie sprawdzą się jako przystawka lub przekąska na imprezie.
Ślimaczki z ciasta francuskiego – przygotowanie
Przygotuj prosty sos z gęstego jogurtu naturalnego, szczypty soli i przeciśniętego przez praskę czosnku. Piekarnik nastaw na 180 stopni Celsjusza. Ciasto francuskie rozwiń i ponakłuwaj widelcem. Posmaruj przecierem pomidorowym oraz sosem czosnkowym omijając brzegi ciasta, aby je później nieco zlepić. Następnie nałóż równomiernie szynkę i żółty ser. Roluj szerszą część w kierunku środka i lekko scal końce. Zwinięty rulonik pokrój na około 12-14 równych części. Ułóż równomiernie na blaszce i włóż do piekarnika na 15-20 minut Podawaj ciepłe lub na zimno.
Dodaj do ulubionych
Brak komentarzy
Komentowanie jest wyłączone