Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką

Potrzebne składniki:

PRZYGOTOWANIE:

Piekarnik nastawiamy na 180 stopni C. Ciasto francuskie rozwijamy. Smarujemy przecierem pomidorowym oraz sosem czosnkowym (omijamy brzegi ciasta, aby je później nieco zlepić). Nakładamy równomiernie szynkę, żółty ser, posiekaną paprykę oraz posypujemy oregano i kukurydzą. Rolujemy szerszą część w kierunku środka i lekko scalamy końce. Zwinięty rulonik kroimy na ok 12-14 równych części. Układamy równomiernie na blaszce i wkładamy do piekarnika na 15-20 minut  Podajemy ciepłe lub na zimno.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Komentowanie jest wyłączone