Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką

Potrzebne składniki:

Proste, szybkie i super smaczne! Sprawdźcie jak przygotować ślimaczki z ciasta francuskiego, które świetnie sprawdzą się jako przystawka lub przekąska na imprezie.

Ślimaczki z ciasta francuskiego – przygotowanie

Przygotuj prosty sos z gęstego jogurtu naturalnego, szczypty soli i przeciśniętego przez praskę czosnku. Piekarnik nastaw na 180 stopni Celsjusza. Ciasto francuskie rozwiń i ponakłuwaj widelcem. Posmaruj przecierem pomidorowym oraz sosem czosnkowym omijając brzegi ciasta, aby je później nieco zlepić. Następnie nałóż równomiernie szynkę i żółty ser. Roluj szerszą część w kierunku środka i lekko scal końce. Zwinięty rulonik pokrój na około 12-14 równych części. Ułóż równomiernie na blaszce i włóż do piekarnika na 15-20 minut  Podawaj ciepłe lub na zimno.

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Komentowanie jest wyłączone