Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Śledzie po kujawsku

Potrzebne składniki:

Śledzie namocz przez godzinę w wodzie, następnie przełóż je do mleka i mocz przez kolejne 2 godz. W tym czasie do garnka wlej olej i zeszklij na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Dorzuć obrane i pokrojone w kostkę jabłka, przypraw je ostrą i słodką papryką, pieprzem, roztartym w dłoniach majerankiem oraz cukrem i smaż przez chwilę. Następnie skrop je sokiem z cytryny, dodaj przecier pomidorowy oraz odrobinę wody i duś przez 10-12 min. Osuszone, pokrojone w mniejsze kawałki śledzie wrzuć do garnka z wystudzonymi jabłkami i dokładnie wymieszaj. Przełóż na półmisek i wstaw do lodówki na 3 godz. tak aby wszystkie składniki się przegryzły. Podawaj z pieczywem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

"; window.print(); document.body.innerHTML = oldPage; }); function drukuj(){ var myDiv = document.getElementById("ID").innerHTML; var oldPage = document.body.innerHTML; document.body.innerHTML = "" + myDiv + ""; window.print(); document.body.innerHTML = oldPage; } if(!jQuery("#filmik").length > 0) { jQuery(".jakzrobic").remove(); } });