Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Rolady wołowe

Potrzebne składniki:

Zobacz w kilku krokach, jak przygotować pyszne rolady wołowe!

Krok 1

Wołowinę kroimy na plastry i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Solimy i pieprzymy.

Krok 2. 

Pokrojony boczek układamy na wołowinie i ponownie używamy tłuczka do mięsa wklepując go.

Krok 3.

 Tak przygotowane mięso smarujemy musztardą. Następnie układamy na nim ogórek i cebulę pokrojoną w piórka.

Krok 4. 

Zwijamy rolady i obwiązujemy je nitką.

Krok 5. 

W naczyniu z grubym dnem rozgrzewany 1 łyżkę masła, dodajemy ząbek czosnku pokrojony w plastry i układamy mięso. Mięso obsmażamy w każdej strony na brązowy kolor. 

Krok 6.

Zmniejszamy ogień i pozostawiamy mięso na około 2 godz. od czasu do czasu podlewając je wodą.

Krok 7.

Aby powstał sos, na zakończenie gotowania dodajemy 2 łyżki masła i mieszamy. 

Takie rolady będą idealnie smakowały z kluskami śląskimi i modrą kapustą.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Komentowanie jest wyłączone