Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Rogale

Potrzebne składniki:

Do śmietany dodaj drożdże i łyżkę cukru. Dokładnie wymieszaj. Na blat wysyp mąkę, dodaj kostkę Mojej do pieczenia Lewiatan i posiekaj. Następnie dodaj rozpuszczone drożdże ze śmietaną i cukier wanilinowy. Wyrabiaj ciasto rękoma do momentu, aż stanie się jednolite. Ciasto owiń w folię i włóż do zamrażarki na 30 minut. W tym czasie upraż wiórki kokosowe w garnku. Dodaj mak, miód i mleko. Mieszaj do momentu, aż utworzy się gęsta masa. Gdy ciasto będzie już zimne, połóż je na blat i rozwałkuj w kształt koła. Koło podziel na mniejsze trójkąty. Na najszerszy kawałek trójkąta wyłóż masę i zawiń ciasto. Wymieszaj dokładnie jajko i posmaruj nim rogaliki. Przygotowane rogaliki piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 20 minut. Wymieszaj sok z cytryny z cukrem pudrem i skórką z pomarańczy. Mieszaj do momentu, aż uzyskasz biały lukier. Gdy gotowe rogaliki ostygną, polej je powstałym lukrem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print