Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Racuchy z borówkami

Potrzebne składniki:

Do miski wsyp cukier, cukier wanilinowy, dodaj jajko i kefir. Całość dokładnie wymieszaj. Do masy dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wszystkie składniki mieszaj do momentu otrzymania gładkiej konsystencji. Do całości wrzuć borówki i delikatnie przemieszaj. Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj łyżką niewielkie ilości ciasta i smaż z każdej strony do czasu, aż będą rumiane. Gotowe racuchy posyp cukrem pudrem, dodaj również świeże maliny.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *