Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Pulpeciki słodko-kwaśne z ryżem i brokułami

Potrzebne składniki:

Do mięsa mielonego dodaj posiekany czosnek i imbir. Dopraw solą i pieprzem. Następnie do mięsa dołóż jajko i bułkę tartą.
Uformuj pulpety. Każdego pulpecika obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju. Podsmażone pulpety podlej wodą i duś pod przykryciem około 20 minut. Następnie dodaj pokrojonego w kostkę ananasa, paprykę, cebulę dymkę. Zalej pulpety pomidorami i 1/3 soku z ananasów z puszki. Dopraw papryką wędzoną, słodką, solą i pieprzem. Duś na bardzo małym ogniu kolejne 20 minut. Na koniec posyp zieloną częścią cebulki dymki. Podawaj z ryżem i brokułami.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *