Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Polędwiczki słodko-pikantne

Potrzebne składniki:

Polędwiczki umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój je na około centymetrowe paski. Wymieszaj ze sobą miód, musztardę francuską, musztardę sarepską i olej. Dodaj paprykę słodką, papryką ostrą, tymianek, oregano, majeranek i sól. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Dodaj polędwiczki i przemieszaj je z marynatą, tak aby składniki dokładnie pokryły mięso. Polędwiczki wstaw do lodówki. W tym czasie pokrój ziemniaki na plasterki. Posyp je tymiankiem i polej odrobiną oleju. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około pół godziny. Rozgrzej olej na patelni i układaj zamarynowane mięso. Smaż z każdej strony do uzyskania lekko chrupiącej skórki. Polędwiczki podawaj z pieczonymi ziemniakami z tymiankiem.

Składniki na marynatę:

3 łyżki miodu wielokwiatowego Lewiatan
3 łyżki musztardy francuskiej
1 łyżka musztardy sarepskiej Lewiatan
3 łyżeczki papryki słodkiej Lewiatan
1 łyżeczka papryki ostrej
2 łyżeczki tymianku
2 łyżeczki oregano
1 łyżeczka majeranku Lewiatan
1,5 łyżeczki soli
1 łyżka oleju uniwersalnego Lewiatan

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *