Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Pikantny indyk curry z morelami

Potrzebne składniki:

Pokrojony w paski filet dopraw przyprawą uniwersalną i pieprzem. Obsmaż na oleju kokosowym. Podlej odrobiną wody. Dodaj suszone morele Lewiatan, szczyptę papryki wędzonej, papryki ostrej, szczyptę cynamonu, posiekane chilli i pół łyżeczki curry. Dokładnie wymieszaj. Zalej białym winem. Duś pod przykryciem przez około 30 minut. Łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozpuść w 1/4 szklanki wody. Dodaj do sosu. Dokładnie zamieszaj i duś do momentu, aż sos zgęstnieje. Podawaj z ryżem i papryką konserwową.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

"; window.print(); document.body.innerHTML = oldPage; }); function drukuj(){ var myDiv = document.getElementById("ID").innerHTML; var oldPage = document.body.innerHTML; document.body.innerHTML = "" + myDiv + ""; window.print(); document.body.innerHTML = oldPage; } if(!jQuery("#filmik").length > 0) { jQuery(".jakzrobic").remove(); } });