Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Pierogi z kapustą

Potrzebne składniki:

Kapustę odciśnij, posiekaj drobno i duś na oleju ok. 15 minut. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na odrobinie
oleju. Połącz kapustę z cebulą, podduś, dopraw pieprzem.
Z mąki i jaja, dodając trochę ciepłej wody, zagnieć ciasto. Po wyrobieniu cienko je rozwałkuj i wytnij szklanką krążki.
Na każdy nałóż ostudzone nadzienie i mocno zlep brzegi. Pierogi gotuj w osolonej wodzie do 3-4 minut po ich wypłynięciu.
Możesz podawać je polane stopionym masłem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *