Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Pieczeń wołowa z żurawiną

Potrzebne składniki:

Mięso natrzyj posiekanym czosnkiem. Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż mięso z każdej strony. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Dodaj przyprawy: pokruszone liście laurowe, pieprz, ziele angielskie, kminek, 2 gałązki rozmarynu, goździki. Na koniec podlej czerwonym winem. Piecz około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotową pieczeń dopraw solą. Podawaj z żurawiną i zapieczonymi ziemniakami. Ziemniaki posyp tymiankiem.

Składniki na sos:

Żurawina

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *