Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Perfekcyjna beza krok po kroku

Potrzebne składniki:

Zobacz w kilku prostych krokach, jak przygotować perfekcyjną bezę,

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 140 stopni

Krok 2

Bardzo dokładnie rozdziel białka od żółtek, uważając aby nawet niewielka część żółtek nie wymieszała się z białkami.

Krok 3

W czystym, wytartym do sucha szklanym lub metalowym naczyniu ubij białka na sztywną pianę. Pod koniec ubijania powoli dodawaj cukier puder.

Krok 4

Z ubitej piany za pomocą łyżki lub rękawa cukierniczego uformuj małe bezy.

Krok 5

Wstaw bezy do piekarnika i piecz na środkowej półce 50 minut w 140 stopniach. Po 5 minutach obniż temperaturę do 130 stopni. Po zakończeniu pieczenia wyłącz piekarnik i pozostaw w nim upieczone bezy przez 5 godzin nie otwierając drzwiczek (możesz je zostawić na całą noc).

Smacznego!

 

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

"; window.print(); document.body.innerHTML = oldPage; }); function drukuj(){ var myDiv = document.getElementById("ID").innerHTML; var oldPage = document.body.innerHTML; document.body.innerHTML = "" + myDiv + ""; window.print(); document.body.innerHTML = oldPage; } if(!jQuery("#filmik").length > 0) { jQuery(".jakzrobic").remove(); } });