Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem

Potrzebne składniki:

Pyszne smarowidło do kanapek, które wykonasz w kilka chwil z prostych składników? Pasta z tuńczyka! Możesz ją przechowywać w lodówce kilka dni, żeby zawsze była pod ręką. A jeśli uwielbiasz smak tuńczyka, to koniecznie spróbuj tej sałatki z tuńczykiem i fasolą – jest obłędna!

Podstawa w sztuce gotowania

Pasta z tuńczyka to jeden z tych przepisów, który śmiało można modyfikować zmieniając lub dodając ulubione składniki. Ugotowane i posiekane jajko, biały ser, rukola, seler naciowy czy odrobina soku z cytryny? To tylko kilka propozycji na zmianę tego przepisu. W sztuce kulinarnej najważniejsze jest mieć sprawdzoną bazę – później można eksperymentować z wymianą produktów do woli! Jeśli mamy w głowie sporo przepisów z zaledwie kilku składników, to zawsze coś w tej swojej mądrej głowie wymyślimy 😎

Pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem – przygotowanie

Z tego przepisu przygotujesz porcje dla 2 osób. Jeśli chcesz zrobić pastę z tuńczyka „na zapas” to powiel ilość składników. Zacznij od odsączenia tuńczyka z zalewy, na przykład na sicie. Szczypiorek posiekaj. Umieść rybę w misce i rozdrobnij – jeśli lubisz gdy kawałki tuńczyka są wyczuwalne, zrób to bardzo delikatnie widelcem, a jeśli wolisz uzyskać gładką masę możesz nawet rozetrzeć rybę łyżką. Następnie dodaj majonez , większą część szczypiorku, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszaj. Na koniec przełóż pastę do pojemnika i posyp pozostałym szczypiorkiem dla ozdoby. Gotowe!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *