Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Parówkowe mumie i ośmiorniczki

Potrzebne składniki:

Mumie:
z ciasta francuskiego poodcinaj mniej więcej centymetrowe paski. Owiń nimi parówki, pozostawiając miejsce na oczy. Z ziarenek pieprzu zrób mumiom oczy. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułóż mumie. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut. Podawaj z ketchupem.

Składniki:

5 parówek z szynki Lewiatan
opakowanie ciasta francuskiego
pieprz ziarnisty Lewiatan

Ośmiorniczki:
Każdą parówkę przetnij na pół. Następnie połówkę przetnij na krzyż na głębokość 3 centymetrów. Parówki ugotuj. Plasterki sera pokrój w paski. Owiń nimi główki ośmiornicy. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 5 minut. Podawaj z ketchupem.

Składniki:

5 parówek z szynki Lewiatan
3 plastry żółtego sera

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *