Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Makaron z pesto

Potrzebne składniki:

Migdały upraż na suchej patelni. Uprażone migdały zblenduj z czosnkiem i bazylią. Dodaj ser ricotta, parmezan, sok z cytryny, sól, pieprz. Dokładnie wymieszaj. Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniami producenta. Ugotowany makaron wymieszaj z pesto. Posyp groszkiem. Udekoruj listkami bazylii.

Składniki na pesto:

świeża bazylia
150 g sera ricotta
100 g łuskanych migdałów Lewiatan
sok z 1 cytryny
1 ząbek czosnku
łyżka startego parmezanu
pieprz czarny mielony Lewiatan
sól

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *