Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Kwaśnica na żeberkach

Potrzebne składniki:

Żeberka w całości włóż do większego garnka, dodaj odciśniętą kapustę oraz pokrojone w kostkę warzywa. Dosyp ziele angielskie oraz liście laurowe. Zalej wszystko wodą i gotuj. W osobnym garnku, w lekko osolonej wodzie ugotuj ziemniaki. Kiedy żeberka oraz warzywa będą miękkie, przygotuj zasmażkę. Masło rozpuść na patelni, zasyp mąką i praż przez chwilę, a następnie dodaj 2-3 łyżki wody z gotujących się ziemniaków. Gotową zasmażkę dodaj do gotującej się zupy. Na koniec kwaśnicę posól, popieprz, dodaj do niej całe ziemniaki i posyp kminkiem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *