Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Kołduny

Potrzebne składniki:

Zmieloną dwukrotnie polędwicę i podgardle dopraw majerankiem, solą oraz pieprzem. W kopczyku usypanym z mąki zrób zagłębienie, wbij w nie jajko oraz wsyp płaską łyżeczkę soli. Zacznij wyrabiać ciasto, do którego stopniowo dolewaj tyle wody, aby uzyskać elastyczną masę. Uformowane w kulę ciasto przykryj folią spożywczą, żeby nie obsychało. Na rozwałkowane i wykrojone kieliszkiem kawałki ciasta układaj farsz i lep małe pierożki. Tak przygotowane kołduny możesz wrzucić do rosołu lub barszczyku i gotować przez 3 min. do wypłynięcia, ewentualnie obgotować w osolonej wodzie i podawać jako samodzielne danie.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *