Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Karminadle w pomidorach

Potrzebne składniki:

Do miski włóż mięso, jajko, jedną drobno posiekaną cebulę oraz namoczoną i odsączoną bułkę. Składniki zagnieć i przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Z gotowego mięsa uformuj małe kotleciki i podsmaż je na rozgrzanym oleju. Następnie przełóż do piekarnika na 10-15 min. i piecz w temperaturze 170°C. W międzyczasie w rondlu rozgrzej odrobinę oleju i podsmaż delikatnie posiekany czosnek oraz cebulę. Dodaj do nich odrobinę papryki, cynamonu, soli i pieprzu. Wszystko ze sobą wymieszaj i zalej przecierem oraz pomidorami. Całość gotuj przez 15-20 min. do momentu, aż sos zgęstnieje. Kotlety podawaj polane pomidorowym sosem z kaszą lub ziemniakami.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *