Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Kaczka z modrą kapustą

Potrzebne składniki:

Sparzone liście kapusty poszatkuj, polej sokiem z cytryny i odstaw na czas przygotowywania kaczki. Na suchej patelni usmaż pokrojoną w drobną kostkę słoninę i odłóż na bok uzyskane skwarki. Na tłuszczu powstałym ze słoniny zeszklij połowę posiekanej cebuli, a następnie oprósz ją mąką i zasmaż. Piersi kaczki zrumień w rondlu na smalcu. Posiekaną wątróbkę przesmaż na maśle razem z drugą połówką posiekanej cebuli, podlej wodą i duś przez 30 min. Następnie dodaj do nich skwarki, kapustę, wino oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną kapustę przełóż do brytfanny, ułóż na niej pokrojoną na porcje kaczkę i duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
Kaczkę podawaj z kaszą gryczaną.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *