Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Jajka po wiedeńsku

Potrzebne składniki:

Do trzech wysmarowanych masłem żaroodpornych szklanek wbij po dwa jajka. Uważaj, aby żółtko się nie rozlało. Jajka dopraw solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Szklanki wstaw do garnka z wodą i gotuj do momentu, kiedy białka się zetną. Następnie dodaj po pół łyżeczki masła, posyp pokrojonym drobno szczypiorkiem. Na rozgrzanej patelni rozpuść 2 łyżki masła i usmaż na nim pieczywo tostowe. Gotowe pieczywo podaj z jajkami.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *