Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Jajka faszerowane

Potrzebne składniki:

Jajka faszerowane serkiem Almette
Jaja ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Wydrąż i odłóż żółtka. Serek Almette wymieszaj ze słodką papryką. Takim farszem napełnij połówki jajek. Plastry wędzonego łososia pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na wierzchu. Szczypiorek posiekaj drobno drobno i posyp nim gotowe jajka.

Składniki na pastę z serkiem Almette:

  • 3 ugotowane na twardo jaja
  • 1 serek śmietankowy Almette
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • pęczek szczypiorku
  • opakowanie łososia wędzonego Lewiatan

Jaja faszerowane pastą z tuńczyka
Jaja ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Wydrąż żółtka, rozgnieć widelcem i wymieszaj z majonezem. Tuńczyka odcedź, połącz z masą jajeczną i łyżką chrzanu. Dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Połówki jajek wypełnij masą i udekoruj natką pietruszki.

Składniki na pastę z tuńczykiem:

  • 3 ugotowane na twardo jaja
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 puszka tuńczyka w oleju Lewiatan
  • 1 łyżka chrzanu tartego Lewiatan
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz czarny

Jajka faszerowane pastą z żółtego sera
Jajka obierz, pokrój na połówki, wydrąż żółtka. Do miski włóż żółtka, ser żółty, śmietanę, posiekany szczypiorek i dokładnie ugnieć widelcem, tworząc pastę. Dopraw pieprzem do smaku. Pastą napełnij połówki jajek, a na wierzchu ułóż po kawałku papryki konserwowej.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *