Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Gulasz po mazursku

Potrzebne składniki:

Pokrojoną w kostkę pręgę wołową włóż do garnka, dodaj włoszczyznę, kapustę oraz ziele angielskie, zalej niedużą ilością wody i gotuj do miękkości. Na maśle zeszklij drobno posiekaną cebulę i przełóż do rondla o grubym dnie. Dodaj przygotowane mięso, pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i wlej bulion, który został po ugotowaniu mięsa. Całość duś do miękkości. Następnie dodaj pokrojone w kostkę ogórki, posiekaną w paski paprykę oraz pokrojoną marchewkę i pietruszkę ugotowaną wcześniej z mięsem. Dopraw pieprzem oraz solą i dodaj mąkę wymieszaną ze śmietaną. Całość jeszcze raz zagotuj.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *