Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Groch z kapustą i grzybami

Potrzebne składniki:

Groch zalej litrem gorącej wody, odstaw do napęcznienia na 2 godziny. Grzyby opłucz, zalej dwiema szklankami zimnej wody, a gdy zmiękną, ugotuj je w tej samej wodzie (30 minut).
Namoczony groch odcedź, zalej świeżą gorącą wodą, dodaj sól. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu. Ugotowane grzyby odcedź i pokrój w paseczki. Kapustę posiekaj, włóż do rondla, zalej wywarem z grzybów. Wrzuć grzyby i przyprawy, gotuj na małym ogniu pod przykryciem. Cebule pokrój w plasterki, zeszklij na oleju. Dodaj do kapusty, wymieszaj. Na końcu dodaj miękki groch i pozostały olej, wymieszaj i duś jeszcze 10 minut. Przypraw do smaku pieprzem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *