Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Frittata z warzywami

Potrzebne składniki:

Użyj patelni, którą można nagrzewać w piekarniku. Podsmaż na niej warzywa przez kilka minut, aż zmiękną. Dopraw solą i odrobiną pieprzu cayenne. Jajka roztrzep z mlekiem i serem, lekko posól. Gotową masę jajeczną wylej na warzywa i smaż wszystko 5-8 min pod przykryciem. Patelnię włóż następnie do piekarnika nagrzanego do 180°C na mniej więcej 10 min. Gdy masa się zetnie, wyłóż ją na półmisek spodem do góry. Pokrój frittatę na trójkąty, podawaj z pokrojoną cebulką dymką i pomidorkami koktajlowymi.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *