Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Dorsz bazyliowo-cytrynowy

Potrzebne składniki:

Pokrojonego na mniejsze kawałki dorsza dopraw solą i pieprzem. Skórkę z cytryny zetrzyj na tarce. W miseczce wymieszaj sok z połowy cytryny, 1 łyżeczkę startej skórki, 1 łyżeczkę musztardy sarepskiej Lewiatan, posiekany czosnek, bazylię i oliwę. Rybę ułóż na blaszce. Na wierzch wyłóż łyżeczkę powstałego sosu i rozsmaruj. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *