Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Barszcz czerwony z pasztecikami

Potrzebne składniki:

Barszcz:
Obrane i pokrojone na mniejsze części buraki zalej wodą i gotuj na małym ogniu przez około pół godziny. Dodaj 2 łyżki octu jabłkowego, 2 łyżki cukru i gotuj kolejne 5 minut. Pozostałe, pokrojone warzywa zalej wodą. Dodaj przyprawy. Gotuj do miękkości warzyw. Do ugotowanego wywaru z buraków dodaj wywar z warzyw. Gotuj na bardzo małym ogniu przez kolejne 15-20 minut.

Paszteciki:
Cebulę pokrojoną w kostkę podsmaż na maśle klarowanym, dodaj starte na grubych oczkach pieczarki. Dopraw solą i pieprzem. Smaż około 5 minut. Ciasto francuskie pokrój na prostokąty. Na część każdego prostokąta wyłóż farsz pieczarkowy i zawiń. Paszteciki posmaruj jajkiem. Piecz w piekarniku zgodnie z zaleceniami producenta.

Składniki na paszteciki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
1 kg pieczarek
1 cebula
1 łyżka masła klarowanego
jajko do posmarowania ciasta
pieprz czarny ziarnisty
sól

Barszcz podawaj w towarzystwie pasztecików.
Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *